Stiri 31 ianuarie 2023
Ierarhul nostru va oficia, de la ora 6.45, Sfânta Liturghie și slujba de Sfințire Mică a Apei.
Joi, Biserica Ortodoxă va prăznui Întâmpinarea Domnului.
Cu acest prilej, de la ora 8.00, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului și Întâmpinarea Domnului” din apropierea orașului Năvodari.
De la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii Cuvântul ierarhului, ce va fi transmis pe paginile de Facebook si YouTube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.45, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală, din Constanţa.
Plata facturilor la energie cu ajutor de la stat, dar şi verificarea soldului rămas vor putea fi făcute online.
20 februarie este data limită până la care Poşta Română trebuie să dezvolte o platformă pentru ca plata facturilor la energie cu ajutor de la stat să se poată face şi online.
Platforma va putea fi accesată şi pe telefonul mobil, iar utilizatorii vor putea verifica soldul rămas.
Pentru persoanele care au întrebări punctuale legate de plata ajutorului la încălzire, Poşta Română a deschis un call center, la numărul de telefon 031/9966, disponibil de luni până vineri, între orele 8:00 și 20:00.
Distribuirea cardurilor va începe mâine.
Patronatele din turism cer amânarea începerii şcolii până pe 18 septembrie.
Acestea susțin că o săptămână de vacanţă suplimentară va permite copiilor şi părinţilor, dar şi cadrelor didactice, să beneficieze de tarifele speciale din cadrul programului „Litoralul pentru toţi” sau de zile de vacanţă în destinaţii montane şi balneare din România.
Totodată, patronatele consideră că este mai importantă prelungirea cu o săptămână a vacanţei în luna septembrie, în locul introducerii unei vacanţe de o săptămână în luna octombrie.
În România, un elev din doi este victima actelor de ameninţare, de umilire sau de violenţă fizică.
De asemenea, patru copii din cinci asistă la situaţii de acest fel, numit bullying, potrivit Organizaţiei Salvaţi Copiii România.
Aceasta solicită Ministerului Educaţiei să evalueze stadiul implementării Normelor metodologice privind constituirea grupurilor de acţiune anti-bullying şi elaborarea unei strategii naţionale de respectare a dispoziţiilor legale.
Unele magazine au instalat sisteme antifurt inclusiv pentru produse alimentare.
Pe lista alimentelor monitorizate sunt produse ca untul, brânza, caşcavalul sau pateul.
Numărul furturilor din magazinele alimentare a crescut pentru că produsele s-au scumpit foarte mult, explică analiştii.
Printre acestea, untul este mai scump cu 40 % față de anul trecut.
Și produsele nealimentare de bază precum pasta de dinți sunt protejate cu sisteme antifurt.
Măsura de prevenție s-ar putea generaliza în condițiile în care la tot mai multe magazine, vânzătorii sunt mai puțini și clienții plătesc singuri.
Patru medicamente noi ar putea fi disponibile de mâine, pentru pacienții bolnavi de cancer.
Au fost deja avizate și s-au întocmit protocoalele de prescriere, astfel că mai este nevoie doar de un ordin al Ministerului Sănătății pentru a fi introduse pe listele de compensate.
Pentru a avea acces la un tratament inovativ, pacientul oncologic trebuie să aibă un diagnostic complet din punct de vedere genetic și molecular.
Ministerul Turismului a desemnat zona „Băile Tușnad și împrejurimile”, cea mai nouă destinație ecoturistică din România.
Această zonă cuprinde localitățile Băile Tuşnad, Cozmeni, Sâncrăieni, Sânsimion, Sântimbru și Tuşnad, din judeţul Harghita.
Băile Tuşnad reprezintă cea de-a 7-a destinaţie ecoturistică a României, după Colinele Transilvaniei, Retezat – Ţara Haţegului, Ţara Dornelor, Mara – Cosău – Creasta Cocoşului, Ţinutul Zimbrului și Zărneşti – Piatra Craiului.