Stiri 14 iulie 2023
De la ora 7.30, va oficia Sfânta Liturghie, iar de la ora 21.45, va oficia Acatistul Învierii Domnului.
Duminică, de la ora 8.00, va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, județul Suceava.
Seara, de la ora 20.00, ierarhul nostru va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Techirghiol.
Luni, Biserica Ortodoxă o va cinsti pe Sfânta Mare Muceniță Marina.
Cu acest prilej, de la ora 7.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Techirghiol, așezământ de cult ce are altarul de vară ocrotit de către Sfânta Mare Muceniță Marina.
Marți, Biserica Ortodoxă Română îl va cinsti pe Sfântul Mucenic Emilian de Durostorum.
Astfel, de la ora 7.30, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Dumbrăveni, cu ocazia hramului.
Noaptea, de la ora 23.30, va oficia Sfânta Liturghie la schitul „Sfântul Serafim de Sarov”, din apropierea localității Ion Corvin, deoarece pe 19 iulie, Biserica Ortodoxă cinstește Aflarea moaștelor Sfântului Cuvios Serafim de Sarov.
Stația de autobuz Unirii de pe Bulevardul Mamaia a fost desființată.
Măsura a fost adoptată prin proiectul de resistematizare a zonei realizat de către Primăria Constanța.
Reprezentanții CT BUS au mai anunțat că a fost anulată devierea traseului turistic pe la Poarta 1, astfel că autobuzele City Tour trec din nou prin dreptul obiectivului “Cuibul Reginei”.
Elevii români au obţinut şase medalii la Olimpiada Internaţională de Matematică din Japonia.
Astfel, lotul României a ocupat locul întâi între ţările din Europa şi locul patru în clasamentul pe naţiuni, informează Ministerul Educaţiei.
Cinci medalii de aur, o medalie de argint şi un total de 208 puncte clasează ţara noastră pe cea mai bună poziţie din ultimii 24 de ani, și este depăşită doar de China, Statele Unite ale Americii şi Coreea.
Proiectul de lege privind ordinul de protecție a victimelor a fost aprobat de Guvern.
Astfel, hărțuirea online, apelurile telefonice repetate în miez de noapte, urmărirea insistentă a unei femei sau a locuinței acesteia vor fi pedepsite prin lege.
În prezent, legea protejează doar victimele violenței domestice, prin ordine de restricție și brățări electronice aplicate persoanelor agresive.
Taxa de Pod de la Feteşti a fost reintrodusă de astăzi.
Acest lucru se întâmplă la peste o săptămână de la ridicarea restricţiilor de circulaţie.
Taxa de Pod a fost suspendată la 1 iunie pentru că reparaţiile podului peste Braţul Borcea s-au prelungit şi în sezonul estival, situaţie care a dus la ambuteiaje.
Numărul persoanelor care suferă de foamete în întrega lume a crescut semnificativ.
În 2019, ONU estima că 613 milioane de oameni înfruntă foametea, iar astăzi acest număr a crescut la 735 de milioane la nivel global.
La începutul anului trecut, s-a constatat o ameliorare de scurtă durată, iar acum acest progres este subminat de războiul din Ucraina și de creșterea corelată a prețurilor la combustibili și alimente.
Ucraina a legalizat utilizarea terapeutică a canabisului pentru a ajuta victimele războiului.
Textul de lege permite cultivarea, circulaţia şi utilizarea industrială, ştiinţifică şi tehnică a canabisului atunci când acesta este destinat tratării cancerului şi a ‘stresului post-traumatic’ cauzat de război.
Săptămâna trecută, un grup de soldaţi ucraineni a cerut Radei Supreme să adopte legea cât mai curând posibil.