Știri 24 august 2023
Ierarhul nostru va oficia Acatistul Maicii Domnului de la ora 21.45.
Duminică, va săvârși, de la ora 8.15, Sfânta Liturghie la biserica Schimbarea la Față, cunoscută și sub numele de Biserica Greacă din Constanța.
Lăcașul de cult își va sărbători ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Mucenic Fanurie.
Interpreta de muzică populară Sofia Vicoveanca revine la Constanța.
În al șaselea an consecutiv, aceasta va susține, un concert caritabil intitulat „Din Bucovina până în Tomis”, ce va avea loc astăzi, la ora 18.00, în curtea bisericii Sfântul Mare Mucenic Mina din parcul Tăbăcăriei.
Astfel, un copil aflat în suferință va fi sprijinit prin colecta desfășurată în timpul concertului.
La eveniment va fi prezent și Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Intrarea este liberă.
Un simpozion național pe teme istorice se va desfășura la Arhiepiscopia Tomisului.
Acesta va avea loc în perioada 24 – 27 august, în sala Magna a Centrului eparhial Tomis.
Tema o constituie „Constanța și lumea românească modernă și contemporană” și va fi susținut de către Dr. Lavinia Dumitrașcu, Pr. Dr. Mircea Cristian Pricop și Prof.univ.dr. Anatolie Petrencu.
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va deschide lucrările simpozionului.
De asemenea, sâmbătă, de la ora 18.00, este programat vernisajul expoziției temporare „Carte veche românească și viață monahală în Dobrogea”, la sediul Centrului eparhial Tomis.
Simpozionul este organizat de Asociația SINE QUA NON în cadrul proiectului „Constanța – istorie, vecinătate, multiculturalitate”, finanțat de către Primăria Constanța, la care Arhiepiscopia Tomisului este partener.
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Orașului Năvodari organizează o acțiune de donare de sânge.
Aceasta va avea loc sâmbătă, 26 august, între orele 08.30-13.30, la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă, de pe strada Sănătății nr. 2.
Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din Năvodari și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.
Orele pierdute în fața device-urilor, dependența de online și rețelele sociale vor avea numeroase efecte negative, mai ales asupra copiilor și adolescenților.
Superficialitatea, incapacitatea unei gândiri profunde, mai puțină creativitate, slabă imaginație și un fond lexical redus vor fi trăsăturile multor adolescenți dependenți de jocurile video sau de rețelele sociale.
Până la sfârșitul acestei luni, mari platforme online precum TikTok, Facebook și YouTube vor fi obligate să permită controlul Comisiei Europene.
În plus, vor trebui să demonstreze că fac tot posibilul să se asigure că materialele lor nu dăunează copiilor.
Persoanele condamnate pentru accidente auto mortale vor putea conduce după 5 ani de la ispăşirea pedepsei.
În prezent, legislaţia prevede că permisul poate fi obţinut de aceşti şoferi la şase luni de la data executării pedepsei.
Prin această prevedere, se doreşte înăsprirea Legii Anastasia, pentru a diminua numărul accidentelor rutiere grave, provocate în special de şoferi băuţi, drogaţi, fără permis sau teribilişti.
Proiectul de lege a fost aprobat de către Senat, iar votul final ar urma să aibă loc la Camera Deputaţilor.