Știri 12 februarie 2024
Aceasta este valabilă până la ora 18.00.
Vântul va avea intensificări în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.
Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar în județul Constanța și pe litoral, rafalele vor depăși temporar 70 km/h.
Pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări în prima parte a acestei nopți, cu viteze de 50…55 km/h.
Indicatoarele de informare de la intrările și ieșirile din oraș se relochează, de astăzi.
Pe DN3C, se relochează panourile în dreptul străzii Kiev și se reduce viteza de deplasare a autovehiculelor la 50 km/h.
Indicatoarele rutiere dinspre și spre Ovidiu se relochează și se reduce viteza de deplasare a autovehiculelor pe acest sector al DN2A, de la 90 la 50 km/oră.
Indicatoarele informative de intrare și ieșire din municipiul Constanța vor fi mutate în dreptul Restaurantului „En Provence”.
De asemenea, pe Șoseaua Mangaliei, se mută indicatoarele informative după sensul giratoriu Constanța Sud și se montează indicatoare de limitare a vitezei la 50km/h.
O autostradă va fi construită pentru a lega Centura municipiului Constanţa de sudul litoralului.
Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea acesteia.
Noua autostradă va ocoli localităţile: Techirghiol, Eforie Nord şi Sud, Tuzla şi 23 August, acolo unde traficul se aglomerează în sezonul estival.
Poliţia Română atrage atenţia cu privire la un nou mod de înşelăciune propagat prin intermediul aplicaţiilor mobile de relaţionare.
Este vorba despre principiul „Apreciază postări pentru bani!”.
Activitatea infracţională începe cu primirea de către utilizatori a unor mesaje nesolicitate, formulate în limba engleză sau română, care îi îndeamnă să aprecieze anumite postări pe reţelele de socializare, promiţându-le această activitate ca fiind un al doilea job sau un venit pasiv.
Poliţiştii recomandă cetăţenilor să fie precauţi şi să evite orice interacţiune cu mesaje sau linkuri suspecte pe platformele de socializare ori care promit îmbogăţirea rapidă şi fără efort și să nu furnizeze niciodată date personale.
Agricultorii români vor fi sprijiniţi de stat pentru a plăti o parte din dobânda la creditele pe care le-au contractat.
De asemenea, sprijinul financiar prevede și achitarea facturilor la electricitatea folosită la irigaţii.
Acest sprijin este de maxim 280.000 de euro pentru cinci ani, pentru o persoană.
Parlamentul European va introduce un card de dizabilitate standardizat la nivelul UE.
Recunoaşterea statutului de dizabilitate al unei persoane pe întreg teritoriul UE îi va acorda acesteia acces egal la condiţii speciale şi tratament preferenţial la servicii publice şi private, cum ar fi acces la parcare sau tarife de intrare reduse.
Aceasta include accesul la transport, evenimente culturale, muzee, centre de petrecere a timpului liber şi sportive, sau parcuri de distracţii.
Încălzirea globală a depășit pentru prima oară 1,5°C pe parcursul unui an întreg, în comparație cu perioada preindustrială.
Potrivit serviciului climatic al Uniunii Europene, temperatura medie din ianuarie, de peste 13°, a fost cea mai ridicată din istoria măsurătorilor.
Liderii mondiali au promis în 2015, prin Acordul de la Paris, că vor încerca să limiteze creșterea temperaturii pe termen lung la 1,5°, pragul considerat crucial pentru evitarea unei catastrofe climatice.
Oamenii de știință spun că acțiunile urgente de reducere a emisiilor de carbon pot încă încetini încălzirea.