Știri 27 februarie 2024
Acesta va fi transmis pe pagina de Facebook Centrul Eparhial Tomis, pe Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 23.00, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.
Mâine noapte, de la ora 23.00, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la biserica Sf. Gherman din cartierul constănțean Km 4-5.
Autobuzele electrice de 10 metri ar putea intra pe trasee în luna aprilie.
Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, în perioada următoare ele vor fi predate către CT Bus, iar apoi vor fi făcute proceduri pentru ca mijloacele de transport în comun să poată intra în circulație.
Cele 21 de autobuze electrice vor deservi traseele liniilor 3, 5B și 42.
Consiliul Local Năvodari a aprobat proiectul pentru introducerea a patru trasee de transport public în oraș.
Acestea vor acoperi orașul, precum și zona Mamaia Sat.
Urmează etapa licitației, unde va fi desemnată compania care va opera serviciul.
Programul Noua Casă a devenit operațional.
Plafonul de garantare a fost aprobat de Ministerul de Finanţe, în valoare de un miliard de lei și alocat celor 16 finanţatori înscrişi.
Potrivit Fondului Naţional de Garantare, comisioanele de administrare sunt reduse anul acesta cu 50%, de la 0,3 la 0,15% pe an, calculat la soldul garanţiei.
Senatul a votat modificarea legii pentru alegerea preşedintelui României.
Potrivit documentului, scrutinul pentru prezidenţiale va avea loc cu cel mult trei luni înainte de încheierea mandatului de preşedinte, iar data alegerilor va fi stabilită de Guvern cu cel puţin 75 de zile înainte.
Propunerea legislativă urmează să fie dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional.
Aproximativ 300 de taximetriști au reluat protestele la Bucureşti.
Aceştia solicită Guvernului o ordonanţă care să modifice legea ce reglementează serviciile de ridesharing şi susţin că sunt dezavantajaţi.
De cealaltă parte, reprezentanţii platformelor de transport alternativ spun că interzicerea activităţii va afecta peste 50.000 de şoferi.
Uniunea Europeană a adoptat un regulament care va obliga băncile, ca de anul următor, să ofere plăţi instant în toate ţările din Uniune la acelaşi tarif ca un virament clasic.
Consiliul Uniunii Europene a aprobat regulamentul validat deja de Parlamentul European pe 7 februarie.
Regulamentul va permite consumatorilor şi companiilor din UE să transfere bani în mai puţin de 10 secunde în orice moment al zilei, inclusiv în afara programului de lucru obişnuit, nu doar în aceeaşi ţară dar şi într-un alt stat european.