Știri 5 martie 2024
Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie, de la ora 6.30.
Joi, de la ora 18.00 va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii Cuvântul ierarhului ce va fi transmis pe pagina de Facebook Centrul Eparhial Tomis, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Arhiepiscopia Tomisului și ASCOR Constanța organizează o nouă campanie de donare de sânge.
Aceasta se va desfășura joi, între orele 7.30 – 10.00 și 13.00 – 15.00, la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga.
La eveniment va fi prezent, de la ora 11.00 și Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Patru din cinci locuințe nu sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale.
De asemenea, potrivit statisticilor, aproape 70% din populaţia României trăieşte în zone cu risc seismic moderat sau ridicat.
Clădirile ar trebui expertizate periodic, la 1-5 ani, spun specialiștii.
Cele mai importante măsuri de prevenție sunt evaluarea seismică a locuinţei, cu ajutorul unor specialiști, pentru a afla nivelul de siguranţă al acesteia şi realizarea unui plan de evacuare în cazul unui cutremur.
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a lansat o nouă ediţie a Ghidului asiguratului.
Documentul cuprinde informaţii despre calitatea de asigurat, pachetele de servicii medicale, modalităţile de accesare a serviciilor pe fiecare domeniu de asistenţă medicală, precum şi drepturile şi obligaţiile asiguratului.
Noua ediţie a Ghidului asiguratului este postată pe site-ul CNAS și pe paginile de Internet ale caselor de asigurări de sănătate din teritoriu.
Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, un buget de 9,3 miliarde de lei pentru programele derulate de Administraţia Fondului pentru Mediu.
„Casa Verde Fotovoltaice” este cel mai solicitat program, astfel că pentru înscrierile din acest an a fost alocată o sumă record de două miliarde de lei.
Bugetul pentru „Rabla Clasic” a scăzut la 300 de milioane de lei, dar a crescut cel pentru „Rabla Plus” la un miliard de lei.
Atenție la sursele de informare pe teme de sănătate!
O analiză arată că o treime dintre postările de pe internet, conțin informații incorecte și nu au la bază date strict științifice.
Cu toate acestea, sunt mult mai populare decât recomandările venite din partea unor specialiști autorizați.
Soluția ar fi ca medicii specialiști să vorbească, mai mult și deschis, pe rețelele sociale, despre modul în care bolile pot fi prevenite, dar și să ofere sfaturi pentru o viață sănătoasă.
Suedia va deveni al 32-lea membru NATO.
Parlamentul ungar a ratificat aderarea Suediei la NATO, acesta fiind ultimul obstacol de care a trecut ţara nordică ce şi-a exprimat în 2022 dorinţa de aderare.
Suedia urmează să îşi depună la Washington „instrumentul de aderare”, în conformitate cu tratatul Alianței.
Intrarea Suediei a fost mult timp blocată de Turcia, apoi de premierul ungar Viktor Orban.