Știri 21 iunie 2024

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși mâine, de la ora 7.00, Sfânta Liturghie și slujba de pomenire de obște a celor adormiți la biserica „Sfânta Treime” din localitatea Culmea Nord (zona Nazarcea).
Apoi, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică, de la ora 9.00, va săvârși Sfânta Liturghie la biserica românească “Sfânta Treime” din capitala Bulgariei, Sofia, dar și slujba de parastas pentru vrednicul de pomenire Neofit, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare.
Tot duminică, de la ora 17.00, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Constanța zona Brotacei, cu prilejul hramului.
Luni, Biserica Ortodoxă va prăznui Sfânta Treime, Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul și Aducerea moaștelor Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava.
De la ora 8.30, IPS Teodosie va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, cu prilejul hramului.

Autobuzele estivale au revenit pe traseu.
CT BUS a reintrodus linia turistică City Tour, dar și patru linii de noapte.
Cele patru trasee de noapte vor fi N2-43, N5-40, N100M și N102.

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până pe 30 septembrie.
Așa prevede un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor.
Măsura are scopul de a combate creşterea excesivă a preţurilor ce poate avea loc brusc, pe fondul dezechilibrelor din piaţă.
Tarifele de primă maxime au fost stabilite la nivelul celor practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023 și pot fi ajustate cu un procent de maxim 6,8%.

Angajatorii trebuie să respecte legislația în caz de caniculă.
Inspectorii de muncă îi atenţionează pe angajatori să le asigure salariaţilor măsuri de protecţie, în special apă şi program redus, acolo unde este cazul.
Specialiștii recomandă populației să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare, între orele 11:00 și 18:00.
De asemenea, este recomandat consumul zilnic între 1,5-2 litri de lichide, în special apă.

Consiliul Uniunii Europene a adoptat oficial textul noii Legi privind Restaurarea Naturii.
Astfel, toate statele membre sunt obligate să definitiveze planurile naţionale şi ariile vizate.
Conform legii, Uniunea Europeană trebuie să restaureze 20% din habitatele terestre şi maritime până în anul 2030 şi integral până în 2050.
Legea are în vedere toate tipurile de habitate, de la ecosistemele terestre până la cele maritime, de la terenuri agricole sau suprafeţe deja protejate până la ecosistemele urbane care au nevoie de restaurare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept