Știri 9 iulie 2024

În Biserica Ortodoxă Română, astăzi este sărbătorită Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Îndrumătoarea de la Mănăstirea Neamţ, cea mai veche icoană din România.
Icoana se află la Mănăstirea Neamț de șase secole.
Ea datează din anul 665, fiind pictată în orașul Lida din Ţara Sfântă, și a fost dăruită la începutul secolului al XV-lea domnitorului Alexandru cel Bun al Moldovei de către împăratul Bizanțului, Ioan al VIII-lea Paleologul.
Între anii 1844-1845, icoana a fost ferecată într-o îmbrăcăminte de argint aurit, ornamentată cu pietre prețioase.
Icoana este făcătoare de minuni şi aduce multă alinare duhovnicească sufletelor îndurerate şi aflate în suferinţă.

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine la Catedrala arhiepiscopală.
Ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie, de la ora 6.30.
Tot mâine, de la ora 14.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii Cuvântul ierarhului, ce va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.

Locuitorii comunei 23 August sunt așteptați să doneze sânge.
Acțiunea se va desfășura sâmbătă, între orele 8.30 și 13.30, la Căminul Cultural din localitate.
Este nevoie de donatori din toate grupele de sânge.

Rezultatele sunt mai slabe față de anul trecut la examenul de bacalaureat în județul Constanța.
Șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Sorin Mihai, spune că o scădere se înregistrează mai ales în ierarhia națională.
Două unități de învățământ din municipiul Constanța au promovabilitate sută la sută, și anume Colegiul Național Militar “Alexandru Ioan Cuza” și Liceul Teoretic “Ovidius” Constanța”, a mai spus Sorin Mihai.

Guvernul vrea să amâne aplicarea Ordonanței privind testarea antidrog a șoferilor.
Medicii legişti spun că mai multe alimente sau medicamente uzuale conţin substanţe care pot duce la pozitivarea unor teste toxicologice.
O confirmare sau infirmare a consumului de substanțe psihoactive poate fi obținută prin efectuarea unui test de laborator, însă se așteaptă și câteva luni rezultatul unui astfel de test, timp în care permisul auto este suspendat.

Pepenii românești vor fi verificați.
Inspectorii Autorităţii Naţionale Fitosanitare urmăresc determinarea nivelul de pesticide pe care pepenii îl conţin, a anunţat Ministerul Agriculturii.
Eşantioanele vor fi colectate atât din pieţele bucureştene, cât şi din fiecare reşedinţă de judeţ.

Luna trecută a fost cea mai călduroasă lună iunie din istorie.
Concluzia aparține serviciului Uniunii Europene pentru monitorizarea schimbărilor climatice.
Fiecare lună începând cu iunie 2023 – 13 luni consecutiv – a fost cea mai călduroasă de la începutul înregistrărilor meteorologice în comparaţie cu luna corespunzătoare din anii precedenți.
Cele mai recente date sugerează că 2024 ar putea devansa 2023 şi ar putea deveni cel mai fierbinte an de la începutul înregistrărilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept