Știri 23 august 2024
Ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie, de la ora 6.25.
De la ora 21.30, va oficia Acatistul Învierii Domnului.
Astăzi se împlinesc 80 de ani de când România a ieșit din alianța cu Germania nazistă.
Timp de 40 de ani, până la prăbuşirea regimului comunist, pe 23 august s-a sărbătorit Ziua Naţională a României.
23 august 1944 este ziua în care mareșalul Ion Antonescu și ministrul de Externe Mihai Antonescu au fost arestați din ordinul Regelui.
De asemenea, este ziua în care regele Mihai I a numit un nou guvern și a ordonat încetarea imediată a ostilităților cu Națiunile Unite.
Cu toate acestea, Acordul de Armistițiu dintre Aliați și România a fost semnat abia pe 12 septembrie 1944.
O nouă ediţie a programului „Litoralul pentru toți”, va debuta la 1 septembrie.
Prețurile vor fi mai mici decât cele din vârf de sezon, în unele cazuri, chiar și cu 70 %.
Se așteaptă ca peste 80 de hoteluri de pe litoral, de la Mamaia până la Saturn, să asigure de la 1 septembrie, aproximativ 8000 de locuri de cazare cu tarife mai mici.
Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică a publicat un ghid de protecţia datelor online pentru părinţi, copii şi profesori.
Acest document explică ce înseamnă datele personale, precum numele, adresa, emailul sau chiar locaţia de pe telefonul mobil şi cum pot fi ele protejate.
Măsura se aplică reţelelor sociale ca Facebook, Instagram sau TikTok, precum şi platformelor de pe care se poate descărca muzică şi cumpăra jocuri online.
Noua lege a pensiilor ia în continuare în considerare grupele de muncă.
De asemenea, cei care au lucrat în condiţii speciale sau deosebite vor avea, ca şi până acum, pensii mai mari şi se vor putea pensiona mai devreme.
Precizările au fost făcute de purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii, Raul Giuglea.
Vor beneficia de aceste prevederi doar cei care se vor pensiona înainte de anul 2035, când condiţiile speciale de muncă ar urma să fie eliminate.
Pensionarii vor primi în următoarea perioadă de la Casa de Pensii încă un document oficial cu asigurări că pensiile nu le vor scădea, chiar dacă după recalculare au o valoare mai mică decât ce primesc acum.
Decizia a fost anunțată de premierul Marcel Ciolacu, după ce în ultimele zile sute de pensionari au fost nemulțumiți de deciziile de recalculare primite, care, în opinia lor, nu ar reflecta valoarea reală a perioadei în care au fost angajați.
Cei care au primit decizii de recalculare cu pensii mai mici vor rămâne cu veniturile actuale neindexate o perioadă mai lungă, adică până când, după indexarea punctului de referință, pensia recalculată o va depăși pe cea pe care o au acum în plată.