Știri 10 octombrie 2024

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji în această noapte și mâine dimineață la catedrala arhiepiscopală.
Ierarhul nostru va oficia, de la ora 21.15, Acatistul Maicii Domnului.
Mâine, de la ora 6.30, va săvârși Sfânta Liturghie.

Locuitorii comunei Topraisar sunt așteptați să doneze sânge.
Acțiunea se va desfășura duminică, între orele 8.30 și 13.30 la parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din localitate.
Este nevoie de donatori din toate grupele de sânge.

Astăzi este Ziua Mondială a Sănătății Mintale.
Aceasta a fost stabilită, în anul 1992, de către Federația Mondială pentru Sănătate Mintală, pentru a crește gradul de conștientizare și educare, la nivel mondial, în privința acesteia.
La nivel mondial, milioane de oameni suferă în prezent, de afecțiuni mintale, neurologice sau de probleme psihosociale provocate de abuzul de alcool și de droguri.

Astăzi este marcată și Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti.
Este o zi în care sunt promovate produsele obţinute pe teritoriul ţării noastre din materii prime de bază provenite de la producători autohtoni.
De asemenea, se dorește îmbunătățirea statutului producătorului român în lanțul alimentar scurt și încurajarea consumului de produse agroalimentare autohtone și de produse tradiționale.
Propunerea legislativă a fost adoptată de Camera Deputaților pe 13 iunie 2017.

Campusul Universităţii Ovidius din Constanţa va fi extins.
Astfel, vor fi construite spaţii pentru învăţământ, un cămin şi o cantină.
Investiţia este de 115 milioane de lei, finanţare obţinută inclusiv prin PNRR, a precizat premierul Marcel Ciolacu.
De asemenea, se va finanţa construirea a 30 de cămine studenţeşti, pentru 30 de instituţii de învăţământ superior de stat din 13 centre universitare.

Guvernul a aprobat un ajutor destinat familiilor afectate de inundaţiile din ultima perioadă.
Acestea vor putea să primească câte 7 metri cubi de lemn de foc pentru încălzire, potrivit ministrului mediului, Mircea Fechet.
O altă hotărâre de Executiv prevede finalizarea lucrărilor de construcţii şi de modernizare a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale din mai multe judeţe ale ţării.

Guvernul a impus standarde europene pentru importul de ouă și carne din Ucraina.
Decizia vine în condițiile în care crescãtorii români de pãsãri spun cã pe piața internã au apãrut produse avicole ieftine din Ucraina care nu îndeplinesc standardele Uniunii Europene, așa cum o fac cele românești.
De asemenea, Executivul a adoptat o serie de acte normative care îi sprijinã pe fermierii afectați de seceta din acest an.
Sprijinul este de o mie de lei pentru fiecare hectar calamitat în proporție de cel puțin 30 la sută.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept