Stiri 15 octombrie 2024

Arhiepiscopia Tomisului și Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța organizează proiectul misionar intitulat “Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor”.
Un sobor de preoți va oficia mâine, de la ora 10.30, Taina Sfântului Maslu în holul principal, lângă Capela Spitalului.
Cei prezenți se vor putea închina la moaștele Sfinților Tămăduitori Doctori fără de arginți Nectarie și Pantelimon.

70 de mii de credincioși au participat ieri la slujba Sfintei Liturghii cu prilejul prăznuirii Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, la Iași.
Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi, episcopi şi arhiepiscopi, din ţară şi străinătate, condus de Înaltpreasfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.
Ceremonialul s-a desfășurat pe un podium special amenajat pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. La slujbă au participat şi numeroşi lideri politici, care s-au aflat în mulțime.

Constănțenii nu vor avea apă caldă timp de 48 de ore.
Măsura a intrat în vigoare din această dimineață.
Motivul îl constituie lucrările efectuate la intersecția străzilor Biruinței și Baba Novac.

Centrul Regional de Boli Autoimune și Rare a fost înfiinţat la Spitalul Județean de Urgență Constanța.
Centrul va deservi lunar peste 300 de pacienți, adulți și copii, din zona de sud-est a României, care vor beneficia, în premieră, de o structură dedicată pentru acces la diagnostic precoce și terapii moderne.
În viitor, centrul va extinde echipa medicală pentru a deveni un Centru de Excelență în diagnostic și tratament pentru bolile autoimune, hemofilie și boli autoinflamatorii, conectat cu parteneri la nivel european.

Primul serviciu naţional de plăţi instant cu telefonul mobil, denumit RoPay a fost lansat ieri.
Cu ajutorul acestuia, se vor putea face transferuri şi solicitări de bani, cumpărături online sau la POS.
De asemenea, se vor putea plăti cumpărăturile făcute la piață și se vor putea achiziţiona bilete de autobuz.
Pentru a utiliza RoPay, este nevoie ca atât plătitorul, cât și beneficiarul să aibă instalate aplicațiile de mobile banking ale băncilor unde dețin conturi, iar băncile lor să ofere acest serviciu.

Preţul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 1,7%, comparativ cu luna trecută.
De asemenea, cel pentru un litru de motorină s-a mărit cu aproape 1%.
În această perioadă, România se află pe locul 7 în Uniunea Europeană în topul ţărilor cu cea mai ieftină benzină, şi pe locul 8 în ce priveşte cel mai mic preţ la motorină.

Biroul Electoral Central a stabilit machetele buletinelor de vot care vor fi utilizate la alegerile prezidențiale.
Potrivit unui comunicat al instituției, există trei astfel de machete – una pentru buletinul de vot utilizat în secțiile de votare din țară, una pentru cel pus la dispoziția alegătorilor în secțiile de votare din străinătate și una pentru buletinul de vot prin corespondență.
Turul întâi al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 24 noiembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept