Ştiri 25 octombrie 2011
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va participa la slujbele oficiate la catedrala Patriarhală din Bucureşti, în cinstea celor doi sfinţi, în ambele zile.
Constănţenii beneficiază, de ieri după-amiază, de căldură în locuinţe.
Reprezentanţii RADET Constanţa au anunţat că încărcarea la cald a instalaţiilor are loc în toate zonele municipiului, cu excepţia zonelor în care sunt lucrări nefinalizate sau avarii la instalaţiile interioare ale asociaţiilor de proprietari.
Potrivit RADET, cei care nu doresc să beneficieze, în acest moment, de energie termică, au posibilitatea să-şi regleze, să limiteze, ori să refuze acest serviciu închizând robineţii aflaţi în subsolurile tehnice ale imobilelor.
Pensiile şi salariile nu se vor impozita suplimentar.
Declaraţia aparţine preşedintelui Traian Băsescu, care a precizat că nu se pune problema reducerii salariilor şi pensiilor.
Şeful statului a susţinut ieri o declaraţie de presă la Palatul Cortoceni, în urma întâlnirii pe care a avut-o cu şefii ministerelor economice şi guvernatorul BNR.
Astăzi este Ziua Armatei române.
25 octombrie 1944 semnifică data eliberării totale a nord-vestului Transilvaniei de sub ocupaţie şi administraţie străine. Acesta a fost singurul obiectiv strategic naţional, realizat de Armata Română pe câmpul de luptă, recunoscut juridic în Tratatul de Pace dintre România şi Puterile Aliate şi Asociate.
Eliberarea întregului teritoriu naţional s-a obţinut prin lupta eroică a peste 525.000 de militari, între 23 august şi 25 octombrie 1944.
Ziua Armatei Române este marcată în toate unităţile militare din România dar şi în teatrele de operaţii unde execută misiuni trupele româneşti.
Constănţenii vor plăti cel mai mare preţ pe gigacalorie dintre toţi romanii, în acest an.
Astfel, dacă iarna trecută, preţul gigacaloriei era de 170 de lei, în acest an, constănţenii vor plăti 338 de lei, facturile de la întreţinere majorându-se cu 50 la sută.
Cu toate acestea, aproximativ jumătate din cei 85.000 de constănţeni racordaţi la sistemul central de termoficare vor primi ajutor din partea guvernului şi a primăriei, ei având venituri sub 1.000 de lei.
Internetul în exces dezumanizează copiii.
Un studiu recent a demonstrat că tinerii dependenţi de calculator sunt predispuşi la tulburări de atenţie şi de comportament.
Creierul uman se adaptează permanent mediului înconjurător, astfel că dacă un copil foloseşte calculatorul în exces, mai ales navigând pe reţelele de socializare, creierul lui se va adapta acestei lumi artificiale în care trăieşte.
Mai mult, un studiu realizat în China a descoperit deformaţii ale creierului în cazul copiilor care petrec foarte mult timp în faţa calculatorului.
Noul Mers al Trenurilor va aduce o reducere a timpului de călătorie pe calea ferată.
Acest lucru nu se datorează, însă, investiţiilor în infrastructură, ci a unor măsuri.
Astfel, potrivit CFR, s-au ridicat anumite restricţii de viteză pe unele magistrale.
În plus, au fost reduşi la minim timpii tehnologici şi au fost anulate anumite opriri pentru care nu exista cerere.
Totodată, cu intrarea în vigoare a noului Mers al Trenurilor va interveni şi o altă modificare, fiind schimbată încadrarea garniturilor, astfel că acceleratele şi rapidele vor fi înlocuite de trenurile Regio şi Interregio.
Băuturile energizante distrug sănătatea.
Potrivit specialiştilor, consumate regulat, băuturile energizante pot provoca diverse probleme de sănătate cum ar fi diabet, boli de inimă şi de ficat, insomnii, nervozitate, anxietate, atac de panică şi depresie.
Taurina din compoziţia băuturilor energizante este o substanţă sintetică produsă de companiile farmaceutice şi nu un derivat din produsele animale.
Aceasta a fost interzisă în multe ţări din Europa şi discuţiile, vizează interzicerea băuturilor energizante care, de cele mai multe ori, sunt consumate în combinaţie cu alcoolul.
Populaţia lumii ar putea ajunge la 15 miliarde de persoane până în anul 2100.
Aşa arată un raport ONU care avertizează asupra impactului acestei situaţii asupra resurselor.
Specialiştii spun că planeta noastră se apropie de o furtună perfectă a creşterii populaţiei, schimbării climatice şi a scumpirii maxime a petrolului.
În prezent, populaţia mondială s-a dublat faţă de anii ’60, impulsionată atât de ratele înalte ale natalităţii înregistrate în Africa, Asia şi America Latină, cât şi de răspândirea medicinei şi unor mai bune îngrijiri de sănătate care au condus la o diminuare a ratei mortalităţii infantile.