Ştiri 6 septembrie 2012
Cu acest prilej, mâine, de la ora 16, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Constanţa, zona Far.
Apoi, de la ora 19.00, Ierarhul Tomisului va conduce procesiunea organizată de Protoieria Mangalia în cinstea praznicului Naşterii Maicii Domnului.
Se va pleca în procesiune cu moaştele Sfântului Pantelimon, ale Sfinţilor Epictet şi Astion şi ale Sfântului Ioachim de Itaca, spre Primăria Mangalia şi biserica „Sf. Mare Mc. Gheorghe” unde va fi oficiat Sfântul Maslu.
Sâmbătă, Înaltpreasfinţitul Teodosie va săvârşi Sf. Liturghie la biserica cu hramul Naşterea Maicii Domnului din Eforie Nord.
Aici vor fi aduse spre închinare, mâine, de la ora 17.00, moaştele Sf. Apostol Andrei şi ale Sf. Mare Mucenic Pantelimon.
Acestea vor rămâne la parohia din Eforie Nord până duminică.
Episcopii Bisericii Ortodoxe Cipriote au decis să-şi reducă salariile cu 25%.
Decizia vine în condiţiile în care veniturile instituţiei au fost puternic afectate de criza economică.
Liderii bisericii au dorit să ofere un exemplu prin reducerea semnificativă a propriului lor salariu.
Episcopii au decis să renunţe şi la al 13-lea salariu, în timp ce reducerile salariale pentru preoţi vor intra în vigoare în ianuarie 2013.
Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama a scos cuvântul Dumnezeu din Platforma Partidului Democrat.
Această decizie a creat critici acerbe în întreaga societate americană.
Familiile conservatoare din America au sancţionat imediat această ezitare.
Contracandidatul lui Barack Obama la preşedinţia Americii a catalogat acest gest ca „un act ruşinos”.
Mai mult, programul electoral al preşedintelui american propune căsătorii între homosexuali, dreptul la avort şi impozite pentru bogaţi.
Pe de altă parte, programul electoral al opoziţiei abundă de expresii în care cuvântul Dumnezeu este folosit de mute ori şi include de asemenea şi o secţiune despre libertatea religioasă.
Oamenii de ştiinţă americani au descoperit o legătură între rata infracţionalităţii şi credinţa în existenţa Iadului sau a Raiului.
Astfel, rata infracţionalităţii scade pe măsură ce membrii unei societăţi cred în existenţa Iadului şi creşte pe măsură ce aceştia cred în existenţa Raiului.
Studiul a fost efectuat pe datele colectate de-a lungul a 26 de ani de la peste 140.000 de participanţi din 67 de ţări.
Cercetătorii au descoperit că relaţia dintre credinţa în Iad şi rata infracţionalităţii este puternică, astfel că prezice mai bine rata criminalităţii decât factorii economici.
Potrivit studiului, această relaţie rămâne valabilă în majoritatea ţărilor de pe Terra, indiferent de religia de care aparţin oamenii intervievaţi.
Şoferii vor avea acces la istoricul daunelor proprii.
Persoanele care deţin poliţe de răspundere civilă auto obligatorie, RCA vor putea să verifice, de la 15 septembrie, informaţiile cu privire la istoricul propriilor daune.
Acesta este înscris în baza de date specializată a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.
4% dintre români nu se spăla zilnic pe dinţi, în timp ce doar 40% din populaţia ţării noastre au toţi dinţii naturali.
Acestea sunt concluziile unui studiu care mai arată că 5% nu au săpun de mâini, iar 17% nu folosesc deodorant.
Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de peste 500 de persoane din mediul urban, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 65 de ani.
România se află pe locul 78 în topul celor mai competitive ţări din lume.
Elveţia rămâne pentru al patrulea an consecutiv ţara cea mai competitivă din lume, datorită inovaţiilor, a performanţei sistemului şcolar, cheltuielilor ridicate pentru cercetare şi dezvoltare.
Datele publicate de Forumul Economic Mondial arată că Singapore îşi păstrează locul al doilea, în timp ce Finlanda este a treia.
România a coborât o poziţie faţă de clasamentul pe anul trecut, şi a ajuns pe poziţia 78, după Georgia şi urmată de Botswana.
Poliţiştii vor supraveghea şcolile şi traseele elevilor.
Din prima zi de şcoală, echipaje de poliţie vor fi prezente zilnic, în zona intrărilor în unităţile de învăţământ, în intervalele orare în care elevii intră sau ies de la cursuri.
De asemenea vor fi supravegheate traseele pe care se deplasează aceştia.
În plus, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare.
Toamna aduce scumpiri la alimente.
Până la sfârşitul lunii viitoare, ouăle şi carnea de pui se vor scumpi cu 25-30%.
Producătorii spun că principalul motiv îl constituie creşterea preţului la cereale cu 40% faţă de anul trecut.
Din această lună este prevăzută şi scumpirea curentului electric, iar venirea iernii va duce şi la o majorare a costurilor cu energia termică.
Turiştii vor fi înscrişi în sistemul electronic de evidenţă din luna decembrie.
În sistem, vor fi înregistraţi turiştii cazaţi în hoteluri şi pensiuni, iar pe baza informaţiilor furnizate se va justifica finanţarea unor proiecte de infrastructură turistică.
Ministerul Dezvoltării Regionale va prelua din sistem doar date referitor la numărul de turişti, vârsta, de unde vin şi încotro călătoresc.