Ştiri 10 septembrie 2012
Timp de 12 zile, dezbaterile vor avea ca subiect central Ortodoxia şi mişcările religioase, iar la ele vor participa reprezentanţi a 20 de universităţi europene.
Unul din organizatorii acestui program academic este Facultatea de Teologie ortodoxă din Constanţa, după cum ne-a spus Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului şi prorector al Universităţii Ovidius.
Traseul autobuzelor liniei 5 s-a modificat.
Reprezentanţii RATC au anunţat că, de astăzi autobuzele liniei 5 se vor întoarce pe strada Meşterul Manole.
Schimbarea va dura aproximativ 20 de zile şi este necesară ca urmare a lucrărilor efectuate la carosabil, lucrări care vor duce la blocarea circulaţiei pe strada Democraţiei, între străzile Vârful cu Dor şi Şoseaua din Vii.
Petrom a scumpit benzina cu 5 bani/litru.
Astfel, cea mai ieftină benzină costă acum 6,24 de lei, iar preţul motorinei a rămas neschimbat.
În ultimele două luni, carburanţii s-au scumpit semnificativ, cu peste 40 de bani pe litru.
Ministerul Sănătăţii a cerut verificarea unităţilor de învăţământ.
Inspectorii sanitari vor efectua controale în perioada 18-27 septembrie, în toate şcolile, internatele şi cabinetele medicale, pentru asigurarea condiţiilor igienico-sanitare corespunzătoare şi respectarea calendarului de imunizare.
Potrivit ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, acţiunile de verificare se vor realiza atât în unităţile din mediul urban, cât şi în cele din mediul rural.
Proprietarii nu vor mai achita două poliţe pentru asigurarea locuinţei.
Astfel, cei care vor o asigurare peste suma obligatorie, de 10.000 sau 20.000 euro, nu vor mai fi obligaţi să încheie o poliţă obligatorie şi una facultativă, ci una singură.
Potrivit Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor, asigurarea locuinţelor prin două poliţe a fost impusă de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, cu începere de la 1 septembrie.
În perioada următoare, va fi implementat un sistem care va simplifica procedura de asigurare a locuinţelor peste sumele minime prevăzute în legislaţie.
Indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea reveni la cuantumul de 85 la sută din venituri din această lună.
Ministerul Muncii a primit acordul Ministerului Finanţelor pentru asigurarea fondurilor necesare acestei majorări.
Modificarea legislaţiei în această privinţă este valabilă atât pentru concediul maternal de un an, cât şi pentru cel de doi.
În prezent, indemnizaţia pentru creşterea copilului reprezintă 75 la sută din veniturile încasate în ultimele 12 luni de către mame.
Ştirile negative provoacă boli psihice.
Potrivit unui studiu american, difuzarea repetată a unor scene de violenţă creşte procentul de boli fizice şi psihice în rândul telespectatorilor.
Specialiştii spun că informaţiile media negative pot provoca o traumă colectivă în rândul populaţiei.
În cadrul acestui studiu au fost incluse şi rezultatele unui sondaj în rândul a 1.000 de persoane, înainte şi după atentatele de la 11 septembrie.
A rezultat că persoanele care au vizionat peste patru ore pe zi reportaje despre atentate şi război aveau mai multe simptome de stres acut şi stres posttraumatic.
De asemenea, în cazul acestora erau mai răspândite anomaliile fizice.
Legea picnicului a intrat în vigoare ieri.
Restricţiile prevăzute de lege arată că ieşirile la iarbă verde trebuie făcute numai în zonele special amenajate.
Aceste zone vor fi indicate în parcuri, dar şi la marginea pădurilor din afara localităţilor.
Cei care nu respectă prevederile legii riscă amenzi de până la 5.000 de lei.
Unul din cinci adolescenţi se simte ruşinat dacă este văzut că citeşte o carte.
Aşa arată un studiu efectuat în Marea Britanie, potrivit căruia doar 33% dintre tinerii intervievaţi consideră că a citi este la modă, în timp ce 17% mărturisesc că ar fi ruşinaţi dacă prietenii i-ar vedea că citesc.
Totodată, rezultatele chestionarului au mai arătat că doar trei din zece copii citesc acasă, iar mai bine de jumătate dintre cei intervievaţi spun că preferă să se uite la televizor decât să parcurgă o carte.
Potrivit aceleaşi surse, tinerii aleg jocurile PlayStation, timpul petrecut pe calculator sau în faţa televizorului sau ieşitul cu prietenii, în detrimentul cititului.
Numărul celor fără locuinţă creşte alarmant în Marea Britanie.
Cifrele făcute publice de Departamentul de Comunităţi şi Guvernare Locală au arătat că s-a înregistrat o creştere de 9% a persoanelor fără adăpost în Anglia faţă de anul trecut.
Potrivit statisticilor, 12.860 de oameni au declarat că nu au nicio locuinţă, însă numărul lor este mult mai mare.
Cauzele sunt criza economică, şomajul ridicat şi taxele tot mai mari pentru case.
Bisericile creştine din Marea Britanie ajută câteva zeci de mii de oameni aflaţi în situaţii extreme.
Autorităţile din România au început să ia măsuri drastice pentru furtul de filme şi muzică de pe internet.
Peste 100 de români au fost deja cercetaţi în acest an pentru traficul ilegal de filme pe internet, iar Poliţia îi supraveghează pe cei care descarcă filme de pe reţelele de tip Torrente.
Primii vizaţi sunt cei care încearcă să facă bani din aceste activităţi.
Pirateria online este pedepsită cu până la patru ani de închisoare.
Specialiştii estimează că, în România, rata descărcărilor ilegale de pe internet este de 64%, în timp ce la nivelul Uniunii Europene este de 35%.