Știri 23 octombrie 2023
Ierarhul nostru va oficia, de la ora 8.00, Sf. Liturghie la biserica Nașterea Maicii Domnului din satul Gropeni, comuna Bălcăuți, protopopiatul Rădăuți.
Joi, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent de la ora 18.00, în podcastul de dialog cu credincioșii Cuvântul ierarhului, ce va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
CRTS Constanța organizează noi acţiuni de donare de sânge.
Prima se va desfășura mâine la sediul Chimpex din incinta Portului Constanța, între orele 8.30 și 13.30.
Cea de a doua acțiune va avea loc sâmbătă în același interval orar, la Sala de Sport din localitatea 23 August.
Este nevoie de donatori din toate grupele de sânge.
România va trece la ora oficială de iarnă.
Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 4.00 va deveni ora 3.00.
Duminică, ziua va fi cea mai lungă din an, cu 25 de ore.
Din anul 1997, România a adoptat trecerea la ora oficială de iarnă şi de vară în aceeaşi zi cu statele Uniunii Europene.
Semaforizarea va fi întreruptă în intersecția de la I.C.I.L. pentru câteva zile.
De mâine, de la ora 8.00, și până vineri, 27 octombrie, sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Decembrie 1918 cu bulevardul I.C. Brătianu va fi oprit total.
Această măsură este necesară, conform proiectului de mobilitate urbană, care prevede modernizarea bulevardului Alexandru Lăpușneanu.
Până la repunerea în funcțiune a noului sistem de semaforizare, traficul va fi dirijat de polițiști rutieri.
Sâmbătă, 21 octombrie 2023, a fost cea mai caldă zi de când se fac măsurători în România.
S-au înregistrat 35,1 grade Celsius la Turnu Măgurele, în judeţul Teleorman.
Meteorologii spun însă, că în continuare, în marea lor majoritate, temperaturile sunt mai ridicate decât în mod normal, între 21 şi 26 – 27 de grade, faţă de 15-19 grade cât ar trebui să se înregistreze în această perioadă din an.
Guvernul a decis suplimentarea fondurilor necesare pentru decontarea serviciilor medicale şi a medicamentelor.
În plus, România are 3 noi strategii naţionale în domeniul sănătăţii – printre care şi un plan care trasează cadrul general al acordării asistenţei medicale până în 2030.
Potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, pe lângă strategia națională de vaccinare, guvernul urmărește limitarea și controlul infecțiilor nosocomiale.
Programul privind creșterea eficienței energetice în clădirile publice va începe pe 11 decembrie.
Astfel, primăriile, instituțiile publice, dar și cluburile sportive aflate în subordinea autorităților locale din țară se vor putea înscrie în acest program, anunță Administrația Fondului pentru Mediu.
Finanțarea se face din veniturile realizate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, iar bugetul alocat este de 596 de milioane de lei.
Potrivit Fondului pentru Mediu, suma maximă care poate fi acordată unei primării dintr-o comună cu până la 5.000 de locuitori este de șase milioane de lei.